IoT, Internet of Things, ett buzzword som många slänger sig med

Posted by:

Utbudet av utrustning som kan kopplas upp ökar hela tiden. Larm, belysning och temperaturstyrning är numera något som många redan har installerat och kan styra via appar i smarta telefoner.

Vid ett besök på Elimia Subcontractor, en mässa för underleverantörer till industrin, samlade man goda exempel på produkter och lösningar som finns redan idag inom IoT. Vi konstaterade att gränsen mellan vad som kallas IoT, M2M, Machine to Machine, Wifi, utrustning som är uppkopplade via GSM, via mobila routrar eller via Ethernet minst sagt är flytande.

Telia gör exempelvis reklam för sin M2M IN A BOX som de beskriver som ”Ett enkelt sätt att dra nytta av modern IoT”. Andra vill vara tydliga och poängterar skillnaden mellan just IoT och M2M.

För oss spelar det ingen roll.

Vi använder samtliga tekniska lösningar för att lösa behovet av fjärrstyrning och övervakning åt våra kunder. Finns det fiber och trådanslutning kan vi enkelt koppla upp våra web-sensorer direkt i det befintliga nätet. Finns det uppkoppling i anläggningen men inte tråd framdragen till de punkter kunden vill styra eller övervaka kan en Wifi-lösning erbjudas.

Finns det ingen befintlig uppkoppling erbjuder vi helhetslösningar med någon av våra routers och för mindre styr och mätbehov en kommunikation via GSM-uppkoppling.

Våra leverantörer har redan nu produkter utvecklade för Sigfox och andra standarder. Valet av utrustning styrs dock alltid av kundens krav på tillförlitlighet och säkerhet mot intrång snarare än olika tekniska plattformar.

Mer om våra industrirouters hittar du här.

0
  Relaterade inlägg
  • No related posts found.

Add a Comment