Trött på abonnemangskostnaden för den fasta telefonen?

Posted by:

Vi är rätt många som vill ha kvar våra fasta telefoner hemma och i stugan fast vi knappast använder dem längre. I mitt fall beror det på att larmet är kopplat till den gamla kopparkabeln och utan den uppkopplingen skulle jag behöva byta ut hela larmet vilket känns onödigt när larmet fungerar så bra.

Nu finns det en enkel lösning. En liten GSM-modul som ersätter den gamla uppkopplingen med en mobil uppkoppling. Efter den enkla installationen fungerar allt precis som vanligt. Den gamla fasta telefonen fungerar som den gjorde, larmet behöver inte uppdateras och eventuell styrning av element och annan utrustning fungerar som det gjorde tidigare.

Den utgående kabeln som är ansluten till Telias nät via en luftkabel eller rör i marken klipps av och de två ledarna ansluts istället till GSM-modulen. Jag använder ett kontantkort som jag fyller på med 100kr en gång per år. Vid larm och när den fasta telefonen används för utgående samtal dras pengar från min pott.

Den fasta telefonen som redan finns på plats fungerar i mitt fall som en värdefull reserv om mobilen inte är laddad, går sönder eller att jag inte har med mig den. Mer information om Modul för fast telefoni via GSM för larm och samtal hittar du på Acandias hemsida.

0
  Relaterade inlägg
  • No related posts found.

Add a Comment