Att välja rätt abonnemang

Posted by:

Till våra GSM-styrningar är valet rätt lätt. Ett kontantkort som laddas med 100kr klarar oftast de flesta behoven för styrning av värme i fritidshus. Den enda operatören som inte fungerar är 3 som inte har stöd för GSM-trafik i sitt nät.

Det enda kruxet med kontantkort är att de måste fyllas på årligen för att inte bli avaktiverade. Operatörerna har olika lösningar för att hjälpa dig med detta men det enklaste är fortfarande att lägga in en påminnelse i telefonen.

När det gäller abonnemang för routrar beror valet på hur mycket data som kommer skickas över routern. Här finns det ett stort urval av varianter på marknaden, tyvärr är det mycket rörligt och nya varianter tillkommer och gamla försvinner.

Har du exempelvis många routrar i ditt nät som huvudsakligen är till för övervakning men vid enstaka tillfällen skickar rörliga bilder kan ett abonnemang med en gemensam pott vara rätt lösning. Då betalar du en låg månadskostnad och kan använda outnyttjad trafik till en specifik router.

En annan lösning är en låg fast avgift för en begränsad mängd data och en högre avgift om den fasta mängden överskrids. Här finns det fler varianter med och utan tak. Om kravet är att routern alltid ska vara tillgänglig avråder vi från de abonnemang som helt stryper trafiken när datamängden har förbrukats.

Valet av operatör beror också mycket på var i landet du ska använda routern. Sitter den monterad i ett fordon som rör sig över stora geografiska områden kan det vara en idé att använda en router med dubbla radiomoduler och två operatörer. Skickas känslig information med höga krav på skydd mot avlysning kan AddSecure vara rätt alternativ för dig.

Vi är återförsäljare för de flesta operatörerna och kan guida dig i valet av operatör och abonnenmangsform. Hör gärna av dig på info@acandia.se så berättar vi mer.

0
  Relaterade inlägg
  • No related posts found.

Add a Comment